Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГрімов, Євгеній Вадимович-
dc.date.accessioned2024-12-17T11:50:16Z-
dc.date.available2024-12-17T11:50:16Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589-
dc.description.abstractСтудентом проведено ряд досліджень з метою розширення десертних страв оздоровчого призначення, а саме безглютенового чизкейку запропоновано використовувати рисове борошно та борошно із зеленої гречки, які в своєму хімічному складі не містять глютену. За результатами органолептичної оцінки якості розроблених композиції чизкейку «Рисово-гречаний», визначено, що використовуючи борошно в пропорції 50:50, дозволяє отримати десертну страву, яка відповідає вимогам – виріб має солодкуватий смак без гіркоти, структура без пустот, м’яка та розсипчаста. Проведені розрахунки глікемічного індексу підтвердили доцільність використання сиропу агави замість цукру, що дозволило знизити рівень глікемічного індексу на 30,76 одиниць. В процесі розробки плану НАССР в процесі виробництва чизкейку «Рисовогречаний», визначено чотири критичні точки на етапах: випікання пісочного напівфабрикату, охолодження пісочного напівфабрикату, проміжного зберігання пісочного напівфабрикату для чизкейку, охолодження чизкейку та тимчасове зберігання чизкейку «Рисово-гречаний». Здійснивши ряд економічних розрахунків, визначено, що вартість дослідного зразку – чизкейк «Рисово-гречаний» на 32,09% дорожчий, а ніж контрольний зразок – чизкейк класичний.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherГрімов Є. В. Інноваційні технології десертів підвищеної харчової цінності  Innovative technologies of desserts with increased nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Є. В. Грімов ; наук. кер. І.П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 51 с.uk_UK
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UK
dc.subjectinnovative technologiesuk_UK
dc.subjectдесертиuk_UK
dc.subjectdessertsuk_UK
dc.subjectборошноuk_UK
dc.subjectflouruk_UK
dc.subjectзелена гречкаuk_UK
dc.subjectgreen buckwheatuk_UK
dc.subjectсироп агавиuk_UK
dc.subjectagave syrupuk_UK
dc.subjectглютенuk_UK
dc.subjectglutenuk_UK
dc.subjectорганолептична оцінкаuk_UK
dc.subjectorganoleptic assessmentuk_UK
dc.titleІнноваційні технології десертів підвищеної харчової цінностіuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of desserts with increased nutritional valueuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
grimov_181.pdfосновний текст774.59 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.