Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589
Назва: | Інноваційні технології десертів підвищеної харчової цінності |
Інші назви: | Innovative technologies of desserts with increased nutritional value |
Автори: | Грімов, Євгеній Вадимович |
Теми: | інноваційні технології innovative technologies десерти desserts борошно flour зелена гречка green buckwheat сироп агави agave syrup глютен gluten органолептична оцінка organoleptic assessment |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Грімов Є. В. Інноваційні технології десертів підвищеної харчової цінності Innovative technologies of desserts with increased nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Є. В. Грімов ; наук. кер. І.П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 51 с. |
Короткий огляд (реферат): | Студентом проведено ряд досліджень з метою розширення десертних страв оздоровчого призначення, а саме безглютенового чизкейку запропоновано використовувати рисове борошно та борошно із зеленої гречки, які в своєму хімічному складі не містять глютену. За результатами органолептичної оцінки якості розроблених композиції чизкейку «Рисово-гречаний», визначено, що використовуючи борошно в пропорції 50:50, дозволяє отримати десертну страву, яка відповідає вимогам – виріб має солодкуватий смак без гіркоти, структура без пустот, м’яка та розсипчаста. Проведені розрахунки глікемічного індексу підтвердили доцільність використання сиропу агави замість цукру, що дозволило знизити рівень глікемічного індексу на 30,76 одиниць. В процесі розробки плану НАССР в процесі виробництва чизкейку «Рисовогречаний», визначено чотири критичні точки на етапах: випікання пісочного напівфабрикату, охолодження пісочного напівфабрикату, проміжного зберігання пісочного напівфабрикату для чизкейку, охолодження чизкейку та тимчасове зберігання чизкейку «Рисово-гречаний». Здійснивши ряд економічних розрахунків, визначено, що вартість дослідного зразку – чизкейк «Рисово-гречаний» на 32,09% дорожчий, а ніж контрольний зразок – чизкейк класичний. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
grimov_181.pdf | основний текст | 774.59 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.