Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589
Название: Інноваційні технології десертів підвищеної харчової цінності
Другие названия: Innovative technologies of desserts with increased nutritional value
Авторы: Грімов, Євгеній Вадимович
Ключевые слова: інноваційні технології
innovative technologies
десерти
desserts
борошно
flour
зелена гречка
green buckwheat
сироп агави
agave syrup
глютен
gluten
органолептична оцінка
organoleptic assessment
Дата публикации: 2024
Издатель: Грімов Є. В. Інноваційні технології десертів підвищеної харчової цінності  Innovative technologies of desserts with increased nutritional value : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Є. В. Грімов ; наук. кер. І.П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 51 с.
Аннотация: Студентом проведено ряд досліджень з метою розширення десертних страв оздоровчого призначення, а саме безглютенового чизкейку запропоновано використовувати рисове борошно та борошно із зеленої гречки, які в своєму хімічному складі не містять глютену. За результатами органолептичної оцінки якості розроблених композиції чизкейку «Рисово-гречаний», визначено, що використовуючи борошно в пропорції 50:50, дозволяє отримати десертну страву, яка відповідає вимогам – виріб має солодкуватий смак без гіркоти, структура без пустот, м’яка та розсипчаста. Проведені розрахунки глікемічного індексу підтвердили доцільність використання сиропу агави замість цукру, що дозволило знизити рівень глікемічного індексу на 30,76 одиниць. В процесі розробки плану НАССР в процесі виробництва чизкейку «Рисовогречаний», визначено чотири критичні точки на етапах: випікання пісочного напівфабрикату, охолодження пісочного напівфабрикату, проміжного зберігання пісочного напівфабрикату для чизкейку, охолодження чизкейку та тимчасове зберігання чизкейку «Рисово-гречаний». Здійснивши ряд економічних розрахунків, визначено, що вартість дослідного зразку – чизкейк «Рисово-гречаний» на 32,09% дорожчий, а ніж контрольний зразок – чизкейк класичний.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2589
Располагается в коллекциях:магістр

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
grimov_181.pdfосновний текст774.59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.