Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГелич, Адріана Валеріївна-
dc.date.accessioned2024-12-17T10:31:09Z-
dc.date.available2024-12-17T10:31:09Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587-
dc.description.abstractТеоретично та експериментально обґрунтовано доцільність розроблення інноваційних технологій борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини. Проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено асортимент продукції закладів ресторанного господарства та визначено, що популярними серед населення України є млинці. Тому для подальших досліджень обрано млинці, які можна використовувати як напівфабрикати і як готову страву з різними топінгами. Оскільки в остання роки спостерігається збільшення споживачів, які мають харчові алергії та непереносимість певної продукції доцільним є розроблення млинців з використанням безглютенової сировини та зниженням алергеновмісної сировини. Для досліджень було обрано рисове та нутове борошно. В робота досліджено та науково обґрунтовано розроблення композиційних борошняних сумішей і використання безглютенової сировини в технології борошняних страв. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології млинців, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені борошняні страви мають високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій борошняних страв з використанням безглютенової сировини. Собівартість розробленої продукції становить 35,24 грн.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherГелич А. В. Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини  Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. В. Гелич ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 63 с.uk_UK
dc.subjectборошняні стравиuk_UK
dc.subjectflour dishesuk_UK
dc.subjectцеліакіяuk_UK
dc.subjectceliac diseaseuk_UK
dc.subjectмлинціuk_UK
dc.subjectpancakesuk_UK
dc.subjectбезглютенова сировинаuk_UK
dc.subjectgluten-free raw materialsuk_UK
dc.subjectнутове борошноuk_UK
dc.subjectchickpea flouruk_UK
dc.subjectборошняні композиційні сумішіuk_UK
dc.subjectflour composite mixturesuk_UK
dc.titleІнноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировиниuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materialsuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Розташовується у зібраннях:магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gelich_181.pdfосновний текст1.78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.