Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Назва: Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини
Інші назви: Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials
Автори: Гелич, Адріана Валеріївна
Теми: борошняні страви
flour dishes
целіакія
celiac disease
млинці
pancakes
безглютенова сировина
gluten-free raw materials
нутове борошно
chickpea flour
борошняні композиційні суміші
flour composite mixtures
Дата публікації: 2024
Видавництво: Гелич А. В. Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини  Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. В. Гелич ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 63 с.
Короткий огляд (реферат): Теоретично та експериментально обґрунтовано доцільність розроблення інноваційних технологій борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини. Проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено асортимент продукції закладів ресторанного господарства та визначено, що популярними серед населення України є млинці. Тому для подальших досліджень обрано млинці, які можна використовувати як напівфабрикати і як готову страву з різними топінгами. Оскільки в остання роки спостерігається збільшення споживачів, які мають харчові алергії та непереносимість певної продукції доцільним є розроблення млинців з використанням безглютенової сировини та зниженням алергеновмісної сировини. Для досліджень було обрано рисове та нутове борошно. В робота досліджено та науково обґрунтовано розроблення композиційних борошняних сумішей і використання безглютенової сировини в технології борошняних страв. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології млинців, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені борошняні страви мають високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій борошняних страв з використанням безглютенової сировини. Собівартість розробленої продукції становить 35,24 грн.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Розташовується у зібраннях:магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
gelich_181.pdfосновний текст1.78 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.