Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Назва: | Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини |
Інші назви: | Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials |
Автори: | Гелич, Адріана Валеріївна |
Теми: | борошняні страви flour dishes целіакія celiac disease млинці pancakes безглютенова сировина gluten-free raw materials нутове борошно chickpea flour борошняні композиційні суміші flour composite mixtures |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Гелич А. В. Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. В. Гелич ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 63 с. |
Короткий огляд (реферат): | Теоретично та експериментально обґрунтовано доцільність розроблення інноваційних технологій борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини. Проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено асортимент продукції закладів ресторанного господарства та визначено, що популярними серед населення України є млинці. Тому для подальших досліджень обрано млинці, які можна використовувати як напівфабрикати і як готову страву з різними топінгами. Оскільки в остання роки спостерігається збільшення споживачів, які мають харчові алергії та непереносимість певної продукції доцільним є розроблення млинців з використанням безглютенової сировини та зниженням алергеновмісної сировини. Для досліджень було обрано рисове та нутове борошно. В робота досліджено та науково обґрунтовано розроблення композиційних борошняних сумішей і використання безглютенової сировини в технології борошняних страв. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології млинців, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені борошняні страви мають високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій борошняних страв з використанням безглютенової сировини. Собівартість розробленої продукції становить 35,24 грн. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
gelich_181.pdf | основний текст | 1.78 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.