Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Title: Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини
Other Titles: Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials
Authors: Гелич, Адріана Валеріївна
Keywords: борошняні страви
flour dishes
целіакія
celiac disease
млинці
pancakes
безглютенова сировина
gluten-free raw materials
нутове борошно
chickpea flour
борошняні композиційні суміші
flour composite mixtures
Issue Date: 2024
Publisher: Гелич А. В. Інноваційні технології борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини  Innovative technologies of flour culinary dishes using gluten-free raw materials : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / А. В. Гелич ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 63 с.
Abstract: Теоретично та експериментально обґрунтовано доцільність розроблення інноваційних технологій борошняних кулінарних страв з використанням безглютенової сировини. Проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено асортимент продукції закладів ресторанного господарства та визначено, що популярними серед населення України є млинці. Тому для подальших досліджень обрано млинці, які можна використовувати як напівфабрикати і як готову страву з різними топінгами. Оскільки в остання роки спостерігається збільшення споживачів, які мають харчові алергії та непереносимість певної продукції доцільним є розроблення млинців з використанням безглютенової сировини та зниженням алергеновмісної сировини. Для досліджень було обрано рисове та нутове борошно. В робота досліджено та науково обґрунтовано розроблення композиційних борошняних сумішей і використання безглютенової сировини в технології борошняних страв. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології млинців, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені борошняні страви мають високі показники органолептичної оцінки та поживної цінності. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність інноваційних технологій борошняних страв з використанням безглютенової сировини. Собівартість розробленої продукції становить 35,24 грн.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2587
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gelich_181.pdfосновний текст1.78 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.