Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2585
Title: Інноваційні технології реструктурованих харчових продуктів
Other Titles: Innovative technologies of restructured food products
Authors: Ватаман, Олександр Анатолійович
Keywords: реструктиризація
restructuring
м’ясний паштет
meat pate
насіння конопель
hemp seeds
органолептична оцінка якості
organoleptic evaluation of quality
технологічна схема
technological scheme
НАССР
НАССР
Issue Date: 2024
Publisher: Ватаман О. А. Інноваційні технології реструктурованих харчових продуктів  Innovative technologies of restructured food products : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. А. Ватаман ; наук. кер. С. Д. Борук. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 53 с.
Abstract: У кваліфікаційній роботі проведено аналіз літератураних джерел, щодо покращення харчової цінності реструктурованих харчових продуктів. Визначено, що використання насіння конопель є перспективною сировиною, яка користується популярністю серед поціновувачів оздоровчого харчування. З метою покращення харчової цінності паштетут «М’ясний» розроблено модельно-харчові композиції із введеням насіння конопель в кількості 1%, 3%, 5%. На основі проведеної органолептичної оцінки якості та фізико-хімічних показників, визначено, що оптимальна кількість насіння конопель становить 3%. Оптимальну кількість бульойну визначено в межах 15%, що дозволяє отримати паштет з високими органолептичними показниками. На розроблений паштет «М’ясний» з насінням конопель розроблено технологічну схему, згідно якої, насіння конопель попередньо подрібнюють, гідратують та вводять під час подрібнення всіх інгредієнтів. Визначено критичні точки та складено план НАССР, який дозволяє отримати якісний продукт.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2585
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vataman_181.pdfосновний текст685.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.