Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Шупеня, Олеся Петрівна | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-16T14:45:48Z | - |
dc.date.available | 2024-12-16T14:45:48Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580 | - |
dc.description.abstract | Відповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності» У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти технології десертів. Визначено поняття глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Наведено взаємозв’язок між споживання харчової продукції та підвищенням рівня глюкози в крові, що в свою чергу впливає на метаболічний стан. Проаналізовано продукти з різними показниками глікемічності. Проведено дослідження десертів з пінною структурою на основі використання малини, кокосового цукру та фруктози. Заміна бананів на малину та цукру на композиційну суміш фруктози та кокосового цукру дозволяє зменшити глікемічний індекс на 44,6 GI. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційну технологію самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом, яка відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалений самбук малиновий зі зниженим глікемічним індексом має високі показники органолептичної оцінки. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом. Собівартість розробленої продукції становить 11,95 грн | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Шупеня О. П. Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. П. Шупеня ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с. | uk_UK |
dc.subject | самбук | uk_UK |
dc.subject | sambuca | uk_UK |
dc.subject | глікемічний індекс | uk_UK |
dc.subject | glycemic index | uk_UK |
dc.subject | кокосовий цукор | uk_UK |
dc.subject | coconut sugar | uk_UK |
dc.subject | фруктоза | uk_UK |
dc.subject | fructose | uk_UK |
dc.subject | малина | uk_UK |
dc.subject | raspberr | uk_UK |
dc.title | Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності | uk_UK |
dc.title.alternative | Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
schupenia_181.pdf | основний текст | 1.35 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.