Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorШупеня, Олеся Петрівна-
dc.date.accessioned2024-12-16T14:45:48Z-
dc.date.available2024-12-16T14:45:48Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580-
dc.description.abstractВідповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності» У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти технології десертів. Визначено поняття глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Наведено взаємозв’язок між споживання харчової продукції та підвищенням рівня глюкози в крові, що в свою чергу впливає на метаболічний стан. Проаналізовано продукти з різними показниками глікемічності. Проведено дослідження десертів з пінною структурою на основі використання малини, кокосового цукру та фруктози. Заміна бананів на малину та цукру на композиційну суміш фруктози та кокосового цукру дозволяє зменшити глікемічний індекс на 44,6 GI. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційну технологію самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом, яка відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалений самбук малиновий зі зниженим глікемічним індексом має високі показники органолептичної оцінки. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом. Собівартість розробленої продукції становить 11,95 грнuk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherШупеня О. П. Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності  Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. П. Шупеня ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с.uk_UK
dc.subjectсамбукuk_UK
dc.subjectsambucauk_UK
dc.subjectглікемічний індексuk_UK
dc.subjectglycemic indexuk_UK
dc.subjectкокосовий цукорuk_UK
dc.subjectcoconut sugaruk_UK
dc.subjectфруктозаuk_UK
dc.subjectfructoseuk_UK
dc.subjectмалинаuk_UK
dc.subjectraspberruk_UK
dc.titleІнноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічностіuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structureuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
schupenia_181.pdfосновний текст1.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.