Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580
Назва: | Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності |
Інші назви: | Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure |
Автори: | Шупеня, Олеся Петрівна |
Теми: | самбук sambuca глікемічний індекс glycemic index кокосовий цукор coconut sugar фруктоза fructose малина raspberr |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Шупеня О. П. Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. П. Шупеня ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с. |
Короткий огляд (реферат): | Відповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності» У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти технології десертів. Визначено поняття глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Наведено взаємозв’язок між споживання харчової продукції та підвищенням рівня глюкози в крові, що в свою чергу впливає на метаболічний стан. Проаналізовано продукти з різними показниками глікемічності. Проведено дослідження десертів з пінною структурою на основі використання малини, кокосового цукру та фруктози. Заміна бананів на малину та цукру на композиційну суміш фруктози та кокосового цукру дозволяє зменшити глікемічний індекс на 44,6 GI. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційну технологію самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом, яка відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалений самбук малиновий зі зниженим глікемічним індексом має високі показники органолептичної оцінки. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом. Собівартість розробленої продукції становить 11,95 грн |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
schupenia_181.pdf | основний текст | 1.35 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.