Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580
Название: Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності
Другие названия: Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure
Авторы: Шупеня, Олеся Петрівна
Ключевые слова: самбук
sambuca
глікемічний індекс
glycemic index
кокосовий цукор
coconut sugar
фруктоза
fructose
малина
raspberr
Дата публикации: 2024
Издатель: Шупеня О. П. Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності  Innovative technologies of desserts with a low-glycemic foam structure : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. П. Шупеня ; наук. кер. Т. М. Брикова. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 56 с.
Аннотация: Відповідно до теми та завдання виконано кваліфікаційну роботу на тему «Інноваційні технології десертів з пінною структурою зниженої глікемічності» У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти технології десертів. Визначено поняття глікемічного індексу та глікемічного навантаження. Наведено взаємозв’язок між споживання харчової продукції та підвищенням рівня глюкози в крові, що в свою чергу впливає на метаболічний стан. Проаналізовано продукти з різними показниками глікемічності. Проведено дослідження десертів з пінною структурою на основі використання малини, кокосового цукру та фруктози. Заміна бананів на малину та цукру на композиційну суміш фруктози та кокосового цукру дозволяє зменшити глікемічний індекс на 44,6 GI. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційну технологію самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом, яка відповідають вимогам безпеки. При цьому удосконалений самбук малиновий зі зниженим глікемічним індексом має високі показники органолептичної оцінки. Визначено соціальний ефект та економічну ефективність самбуку малинового зі зниженим глікемічним індексом. Собівартість розробленої продукції становить 11,95 грн
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2580
Располагается в коллекциях:магістр

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
schupenia_181.pdfосновний текст1.35 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.