Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2578
Title: | Інноваційні технології морозива, виготовленого способом кріодисперсного подрібнення |
Other Titles: | Innovative technologies of ice cream made by the method of cryodisperse grinding |
Authors: | Андрусик, Тарас Дмитрович |
Keywords: | морозиво ice cream кріодисперсне подрібнення cryodisperse grinding джелато gelato кедрові горіхи pine nuts НАССР НАССР |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Андрусик Т. Д. Інноваційні технології морозива, виготовленого способом кріодисперсного подрібнення Innovative technologies of ice cream made by the method of cryodisperse grinding : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Т. Д. Андрусик ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 53 с. |
Abstract: | У кваліфікаційній роботі наведено технологію джелато «Вершкове». Обґрунтовано доцільність використання у розробленій технології інуліну та кедрових горіхів з метою покращення харчової цінності і зниження енергетичної цінності джелато. Розроблено технологічну схему виробництва джелато «Вершкове». Проведені розрахунки показали, що часткова заміна цукру на порошок інуліну з цикорію, дозволяє зменшити показники глікемічності джелато «Вершкове» з інуліном та кедровими горіхами на 71,88%, що підтверджує доцільність використання порошку інуліну в виробництві заморожених десертів з метою зниження їх калорійності та використанні в дієтичному харчуванні. |
URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2578 |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
andrusik_181.pdf | основний текст | 586.02 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.