Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2577
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorГригорович, Людмила Степанівна-
dc.date.accessioned2024-12-16T14:25:01Z-
dc.date.available2024-12-16T14:25:01Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2577-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена удосконаленню виробництва оздоблювальних напівфабрикатів. Досліджено асортимент та призначення обраного виду продукції, виявлено, що найбільшим попитом у виробничому процесі користується масляний крем. Для зниження енергетичної цінності та збільшення нутрієнтного складу вирішено частину вершкового масла замінити на фруктово-ягідний порошок. Для визначення концентрації фруктово-ягідних сублімованих порошків у рецептурі крему досліджували піностійкість, міцність, ефективну в’язкість та органолептичну оцінку дослідних зразків. На основі проведених досліджень розраховано хімічний склад масляного крему з фруктово-ягідними сублімованими порошками, виявлено що у напівфабрикаті зменшилась енергетична цінність та кількість жирів, натомість збільшився вміст пектинів, харчових волокон, мінеральних речовин та вітамінів. Для мінімізації ризиків виникнення небезпечних чинників при виробництві масляного крему з сублімованими фруктово-ягідними порошками визначено критичні контрольні точки згідно системи НАССР та надано коригувальні дії. Здійснено розрахунок собівартості продукту-аналогу та удосконаленої технології, виявилось, що при зміні рецептурних інгредієнтів вартість напівфабрикату знизилась на 8,18 грн.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherГригорович Л. С. Удосконалення технології оздоблювальних напівфабрикатів з використанням фруктово-ягідних порошків  Improvement of the technology of decorative semi-finished products using fruit and berry powders : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / Л. С. Григорович ; наук. кер К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 54 с.uk_UK
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UK
dc.subjectinnovative technologiesuk_UK
dc.subjectоздоблювальний напівфабрикатuk_UK
dc.subjectsweet dishesuk_UK
dc.subjectмасляний кремuk_UK
dc.subjectbutter creamuk_UK
dc.subjectсублімований фруктово-ягідний порошокuk_UK
dc.subjectsublimated fruit and berry powderuk_UK
dc.subjectсистема НАССРuk_UK
dc.subjectНАССРuk_UK
dc.subjectвитратиuk_UK
dc.subjectcostsuk_UK
dc.titleУдосконалення технології оздоблювальних напівфабрикатів з використанням фруктово-ягідних порошківuk_UK
dc.title.alternativeImprovement of the technology of decorative semi-finished products using fruit and berry powdersuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
grigorovach_181.pdfосновний текст911.52 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.