Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБажан, Олександр Олександрович-
dc.date.accessioned2024-12-16T14:18:17Z-
dc.date.available2024-12-16T14:18:17Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576-
dc.description.abstractПри узагальнені теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво інноваційних технологій вафельних виробів із використанням борошна пророщеного зерна пшениці, порошку імбиру та обліпихи з метою отримання кондитерського виробу покращеної харчової та біологічної цінності. Відповідно до результатів органолептичної оцінки якості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» із різним вмістом харчових добавок, найкращі показники отримав дослід №2, в якому здійснено заміну 15% пшеничного борошна на борошно із пророщеної пшениці та 25% цукрової пудри в рівній пропорції – на порошок імбиру та обліпихи. Розроблено технологічну схему, проведено аналіз глікемічного індексу, який визначив зниження даного показника на 4,13 од. Незважаючи на незначне підвищення вартості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» з борошном пророщеної пшениці, порошком імбиру та обліпихи, наукове дослідження дозволило створити вафельний виріб, який можна рекомендувати в лікувально-оздоровчому харчуванні, враховуючи його харчову та біологічну цінність.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherБажан О. О. Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення  Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. О. Бажан ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 58 с.uk_UK
dc.subjectвафельні виробиuk_UK
dc.subjectwaffle productsuk_UK
dc.subjectпшеничне борошноuk_UK
dc.subjectwheat flouruk_UK
dc.subjectцукорuk_UK
dc.subjectsugaruk_UK
dc.subjectпорошок імбируuk_UK
dc.subjectginger powderuk_UK
dc.subjectпорошок обліпихиuk_UK
dc.subjectsea ​​buckthorn powderuk_UK
dc.subjectглікемічний індексuk_UK
dc.subjectglycemic indexuk_UK
dc.titleІнноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначенняuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposesuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
bazan_181.pdfосновний текст656.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.