Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бажан, Олександр Олександрович | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-16T14:18:17Z | - |
dc.date.available | 2024-12-16T14:18:17Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576 | - |
dc.description.abstract | При узагальнені теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво інноваційних технологій вафельних виробів із використанням борошна пророщеного зерна пшениці, порошку імбиру та обліпихи з метою отримання кондитерського виробу покращеної харчової та біологічної цінності. Відповідно до результатів органолептичної оцінки якості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» із різним вмістом харчових добавок, найкращі показники отримав дослід №2, в якому здійснено заміну 15% пшеничного борошна на борошно із пророщеної пшениці та 25% цукрової пудри в рівній пропорції – на порошок імбиру та обліпихи. Розроблено технологічну схему, проведено аналіз глікемічного індексу, який визначив зниження даного показника на 4,13 од. Незважаючи на незначне підвищення вартості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» з борошном пророщеної пшениці, порошком імбиру та обліпихи, наукове дослідження дозволило створити вафельний виріб, який можна рекомендувати в лікувально-оздоровчому харчуванні, враховуючи його харчову та біологічну цінність. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Бажан О. О. Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. О. Бажан ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 58 с. | uk_UK |
dc.subject | вафельні вироби | uk_UK |
dc.subject | waffle products | uk_UK |
dc.subject | пшеничне борошно | uk_UK |
dc.subject | wheat flour | uk_UK |
dc.subject | цукор | uk_UK |
dc.subject | sugar | uk_UK |
dc.subject | порошок імбиру | uk_UK |
dc.subject | ginger powder | uk_UK |
dc.subject | порошок обліпихи | uk_UK |
dc.subject | sea buckthorn powder | uk_UK |
dc.subject | глікемічний індекс | uk_UK |
dc.subject | glycemic index | uk_UK |
dc.title | Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення | uk_UK |
dc.title.alternative | Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
bazan_181.pdf | основний текст | 656.57 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.