Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576
Назва: | Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення |
Інші назви: | Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes |
Автори: | Бажан, Олександр Олександрович |
Теми: | вафельні вироби waffle products пшеничне борошно wheat flour цукор sugar порошок імбиру ginger powder порошок обліпихи sea buckthorn powder глікемічний індекс glycemic index |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Бажан О. О. Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. О. Бажан ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 58 с. |
Короткий огляд (реферат): | При узагальнені теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво інноваційних технологій вафельних виробів із використанням борошна пророщеного зерна пшениці, порошку імбиру та обліпихи з метою отримання кондитерського виробу покращеної харчової та біологічної цінності. Відповідно до результатів органолептичної оцінки якості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» із різним вмістом харчових добавок, найкращі показники отримав дослід №2, в якому здійснено заміну 15% пшеничного борошна на борошно із пророщеної пшениці та 25% цукрової пудри в рівній пропорції – на порошок імбиру та обліпихи. Розроблено технологічну схему, проведено аналіз глікемічного індексу, який визначив зниження даного показника на 4,13 од. Незважаючи на незначне підвищення вартості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» з борошном пророщеної пшениці, порошком імбиру та обліпихи, наукове дослідження дозволило створити вафельний виріб, який можна рекомендувати в лікувально-оздоровчому харчуванні, враховуючи його харчову та біологічну цінність. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576 |
Розташовується у зібраннях: | магістр |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
bazan_181.pdf | основний текст | 656.57 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.