Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576
Назва: Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення
Інші назви: Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes
Автори: Бажан, Олександр Олександрович
Теми: вафельні вироби
waffle products
пшеничне борошно
wheat flour
цукор
sugar
порошок імбиру
ginger powder
порошок обліпихи
sea ​​buckthorn powder
глікемічний індекс
glycemic index
Дата публікації: 2024
Видавництво: Бажан О. О. Інноваційні технології вафельних виробів лікувально-профілактичного призначення  Innovative technologies of wafer products for therapeutic and preventive purposes : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. О. Бажан ; наук. кер. О. Л. Романовська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 58 с.
Короткий огляд (реферат): При узагальнені теоретичного матеріалу та експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво інноваційних технологій вафельних виробів із використанням борошна пророщеного зерна пшениці, порошку імбиру та обліпихи з метою отримання кондитерського виробу покращеної харчової та біологічної цінності. Відповідно до результатів органолептичної оцінки якості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» із різним вмістом харчових добавок, найкращі показники отримав дослід №2, в якому здійснено заміну 15% пшеничного борошна на борошно із пророщеної пшениці та 25% цукрової пудри в рівній пропорції – на порошок імбиру та обліпихи. Розроблено технологічну схему, проведено аналіз глікемічного індексу, який визначив зниження даного показника на 4,13 од. Незважаючи на незначне підвищення вартості борошняного кондитерського виробу – вафлі «Крафтові» з борошном пророщеної пшениці, порошком імбиру та обліпихи, наукове дослідження дозволило створити вафельний виріб, який можна рекомендувати в лікувально-оздоровчому харчуванні, враховуючи його харчову та біологічну цінність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2576
Розташовується у зібраннях:магістр

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
bazan_181.pdfосновний текст656.57 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.