Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2574
Title: Новітні технології борошняних кулінарних виробів із використанням порошку з гідробіонтів
Other Titles: The latest technologies of flour culinary products using powder from hydrobionts
Authors: Алексічук, Олександр Андрійович
Keywords: борошняні кулінарні вироби
flour culinary products
пельмені
dumplings
порошок креветок
shrimp powder
гідробіонти
hydrobionts
НАССР
НАССР
Issue Date: 2024
Publisher: Алексічук О. А. Новітні технології борошняних кулінарних виробів із використанням порошку з гідробіонтів  The latest technologies of flour culinary products using powder from hydrobionts : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. А. Алексічук ; наук. кер. І. П. Данилюк. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 46 с.
Abstract: В кваліфікаційній роботі теоретично обггрунтовано та експериментально підтверджено запропонований спосіб виробництва борошняного кулінарного виробу – пельмені «Креветочні» до складу яких входить порошок креветочний. Досліджено хімічний склад порошку креветок, встановлено раціональну кількість порошку креветок, розроблено технологічну схему. На основі порівняльної характеристики контрольного та дослідного зразків борошняних кулінарних виробів, зроблено висновок, що використання порошку креветок в кількості 11,5 грамів, дозволяє значно покращити їх харчову цінність, за рахунок збільшення вмісту: білка – на 44,12%, фосфору – в 4,69 разів, заліза – в 5,28 разів, вітамінів групи В, С, РР, ЕЕ. Оновлена рецептура борошняного кулінарного виробу з порошком креветок, дозволяє значно розширити асортимент борошняних кулінарних виробів з покращеними біологічними та харчовими властивостями, що дозволяє його використовувати в харчуванні лікувально-оздоровчого характеру.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2574
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
aleksinchuk_181.pdfосновний текст701.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.