Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вдовічена, Ольга Геннадіївна | - |
dc.date.accessioned | 2024-12-16T13:02:11Z | - |
dc.date.available | 2024-12-16T13:02:11Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571 | - |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти використання рослинних піноутворювачів у виробах піноподібної структури. До рослинних піноутворювачів відноситься лецитин, кіноа, ксантанова камедь, кокосове молоко, сапоніни. Новою рослинною альтернативою у виробництві харчових продуктів є аквафаба Розглянуто особливості використання аквафаби в технології ресторанної продукції. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. В роботі визначено та узагальнено параметри отримання аквафаби з високими показниками якості. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології зефіру з використанням рослинного піноутворювача, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені зефіри мають високі показники органолептичної оцінки. При виконанні кваліфікаційної роботи визначено соціальну та економічну ефективність від розроблення та впровадження в закладах ресторанного господарства зефіру на основі рослинного піноутворювача. Проведено перспективність та доцільність впровадження розробленого зефіру в закладах ресторанного господарства. Це підтверджується «Актом впровадження науково-дослідної роботи» на виробництві. Собівартість розробленої продукції становить 21,37 грн. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Вдовічена О. Г. Інноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювача Innovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agent : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. Г. Вдовічена ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 55 с. | uk_UK |
dc.subject | зефір | uk_UK |
dc.subject | marshmallow | uk_UK |
dc.subject | аквафаба | uk_UK |
dc.subject | aquafaba | uk_UK |
dc.subject | рослинний піноутворювач | uk_UK |
dc.subject | vegetable foaming agent | uk_UK |
dc.title | Інноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювача | uk_UK |
dc.title.alternative | Innovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agent | uk_UK |
dc.type | Other | uk_UK |
Appears in Collections: | магістр |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
vdovichena_181.pdf | основний текст | 1.28 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.