Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВдовічена, Ольга Геннадіївна-
dc.date.accessioned2024-12-16T13:02:11Z-
dc.date.available2024-12-16T13:02:11Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти використання рослинних піноутворювачів у виробах піноподібної структури. До рослинних піноутворювачів відноситься лецитин, кіноа, ксантанова камедь, кокосове молоко, сапоніни. Новою рослинною альтернативою у виробництві харчових продуктів є аквафаба Розглянуто особливості використання аквафаби в технології ресторанної продукції. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. В роботі визначено та узагальнено параметри отримання аквафаби з високими показниками якості. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології зефіру з використанням рослинного піноутворювача, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені зефіри мають високі показники органолептичної оцінки. При виконанні кваліфікаційної роботи визначено соціальну та економічну ефективність від розроблення та впровадження в закладах ресторанного господарства зефіру на основі рослинного піноутворювача. Проведено перспективність та доцільність впровадження розробленого зефіру в закладах ресторанного господарства. Це підтверджується «Актом впровадження науково-дослідної роботи» на виробництві. Собівартість розробленої продукції становить 21,37 грн.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВдовічена О. Г. Інноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювача  Innovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agent : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. Г. Вдовічена ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 55 с.uk_UK
dc.subjectзефірuk_UK
dc.subjectmarshmallowuk_UK
dc.subjectаквафабаuk_UK
dc.subjectaquafabauk_UK
dc.subjectрослинний піноутворювачuk_UK
dc.subjectvegetable foaming agentuk_UK
dc.titleІнноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювачаuk_UK
dc.title.alternativeInnovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agentuk_UK
dc.typeOtheruk_UK
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vdovichena_181.pdfосновний текст1.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.