Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571| Название: | Інноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювача |
| Другие названия: | Innovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agent |
| Авторы: | Вдовічена, Ольга Геннадіївна / Vdovichena, Olha |
| Ключевые слова: | зефір marshmallow аквафаба aquafaba рослинний піноутворювач vegetable foaming agent |
| Дата публикации: | 2024 |
| Издатель: | Вдовічена О. Г. Інноваційні технології зефіру на основі рослинного піноутворювача Innovative technologies marshmallows based on vegetable foaming agent : кваліфікаційна робота ; спец. 181 «Харчові технології», ОП «Ресторанні технології та бізнес» / О. Г. Вдовічена ; наук. кер. К. В. Паламарек. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2024. – 59 с. |
| Аннотация: | У кваліфікаційній роботі проведено аналітичний огляд літературних джерел, вивчено сучасні аспекти використання рослинних піноутворювачів у виробах піноподібної структури. До рослинних піноутворювачів відноситься лецитин, кіноа, ксантанова камедь, кокосове молоко, сапоніни. Новою рослинною альтернативою у виробництві харчових продуктів є аквафаба Розглянуто особливості використання аквафаби в технології ресторанної продукції. Наведено наукові розробки вітчизняних та закордонних фахівців. В роботі визначено та узагальнено параметри отримання аквафаби з високими показниками якості. Враховуючи аналіз небезпечних чинників та згідно принципів НАССР розроблено інноваційні технології зефіру з використанням рослинного піноутворювача, які відповідають вимогам безпеки. При цьому розроблені зефіри мають високі показники органолептичної оцінки. При виконанні кваліфікаційної роботи визначено соціальну та економічну ефективність від розроблення та впровадження в закладах ресторанного господарства зефіру на основі рослинного піноутворювача. Проведено перспективність та доцільність впровадження розробленого зефіру в закладах ресторанного господарства. Це підтверджується «Актом впровадження науково-дослідної роботи» на виробництві. Собівартість розробленої продукції становить 21,37 грн. |
| URI: | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2571 |
| Располагается в коллекциях: | магістр |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| vdovichena_181+.pdf | основний текст | 899.53 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.