Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2178
Title: Облік та аналіз виробництва і собівартості продукції
Other Titles: Accounting and analysis of production and production costs
Authors: Рурак, Аліна Анатоліївна
Keywords: консервна промисловість
canning industry
консервне виробництво
canning production
собівартість продукції
cost of production
організація обліку виробництва
organization of accounting for production
управлінський облік виробництва
management accounting of production
аналіз виробничих витрат і собівартості продукції
analysis of production costs and cost of production
Issue Date: 2023
Publisher: Рурак А. А. Облік та аналіз виробництва і собівартості продукції  Accounting and analysis of production and production costs : кваліфікаційна робота ; спец. 071 «Облік і оподаткування» спеціалізації «Облік і оподаткування» / А. А. Рурак ; наук. кер. Ю. А. Маначинська. – Чернівці : ЧТЕІ ДТЕУ, 2023. – 63 с.
Abstract: Управління виробництвом на підприємстві переробної промисловості висуває нові вимоги до організації обліку і аналізу витрат і встановлення обґрунтованого контролю за формуванням собівартості продукції (проектів, послуг). При цьому слід враховувати визначені центри витрат, повноту відображення процесу виробництва та ступень готовності продукції до продажу, тривалість розрахункового періоду, час формування витрат, ступень охоплення підприємств. У випускній кваліфікаційній роботі досліджено теоретичні та організаційно-методичні засади обліку виробництва і собівартості продукції на підприємстві консервної промисловості. Висвітлено організацію обліку виробництва консервного підприємства та удосконалено підходи до системи аналітичних рахунків. Сформульовані пропозиції щодо удосконалення Наказу про облікову політику підприємства шляхом доповнення відомостями щодо вибору методу калькулювання собівартості продукції; статей переліку і складу статей калькулювання виробничої собівартості продукції (робіт, послуг); переліку і складу змінних і постійних загальновиробничих витрат, бази їх розподілу на кожний об’єкт витрат. Запропоновані методичні підходи до автоматизації собівартості продукції на підприємстві консервної промисловості цифровому середовищі облікового програмного продукту.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/2178
Appears in Collections:магістр

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
RYRAK_071.pdfосновний текст1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.