Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1404
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorВалецька, Тетяна Михайлівна-
dc.contributor.authorГотинчан, Ірина Зіновіївна-
dc.date.accessioned2023-03-29T11:19:28Z-
dc.date.available2023-03-29T11:19:28Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationDOI: http://doi.org/10.34025/2310-8185-2021-4.84.09uk_UK
dc.identifier.issnУДК 330.34:339.9(477)-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1404-
dc.description.abstractАктуальність. Сучасна сфера ресторанного бізнесу вимагає від майбутніх фахівців не тільки знання традиційних професійних методів та прийомів, а й сучасних інформаційних технологій. Важливим напрямом закладів вищої освіти при підготовці фахівців-технологів є забезпечення випускників компетентностями, необхідними на ринку праці. У статті розглянуто особливості викладання студентам спеціальності «Харчові технології» навичок використання інформаційних технологій у професійній діяльності. Це дозволить забезпечити успішний результат в подальшому та надати майбутнім фахівцям високий рівень знань, умінь та навичок. Метою статті є визначення основних складових комп’ютерної підготовки фахівців у галузі харчових технологій. Методи дослідження. При виконанні дослідження були використані методи аналізу і синтезу, протиставлення, узагальнення індивідуального педагогічного досвіду та інші. Результати дослідження. Доведено, що при використанні навчальних методик, побудованих на конкретних програмних продуктах, які використовуються на підприємствах ресторанного бізнесу, можна забезпечити навчальний процес належної якості. Обґрунтовано, що навчальні дисципліни, спрямовані на використання інформаційних технологій, які передбачені навчальними планами, мають міжпредметний характер та особливості викладання. Практичне значення. Для належного викладання дисциплін, пов’язаних з використанням інформаційних технологій, розроблено пропозиції щодо вибору оптимальних форм проведення лекційних та практичних занять. Перспективи подальших досліджень. Розвиток інформаційних технологій, створення нових програмно-апаратних комплексів на підприємствах ресторанного бізнесу потребує подальшого вивчення нових складових та отримання навичок роботи з ними. Потрібні нові навчально-методичні розробки, які сприятимуть якісному здобуттю освіти.Given article surveys key features for the training of food technology specialists in the skills to use information technology in their professional activity. The main objective of this work is to determine the essential components of computer based training for specialists in the field of food technology. This research proves that it is possible to ensure the educational process of proper quality by using educational methods based on specific software products used in restaurant business enterprises. Also, the work points out that the academic disciplines aimed at using information technologies according to the curricula have an interdisciplinary nature and specific teaching peculiarities. This work has a practical advantage in promoting the proper teaching of disciplines related to the use of information technology and in proposals developed for choosing the optimal forms for conducting both lectures and practical classes. Developing information technology and creating new software and hardware complex for the restaurant business enterprises require further study of new components and corresponding skills for working with them. There is a need for new educational and methodological works contributing to top-quality education.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. - Випуск IV (84), 2021.- С.118-126uk_UK
dc.subjectінформаційні технологіїuk_UK
dc.subjectбазові технології Інтернетuk_UK
dc.subjectзабезпечення інформаційних системuk_UK
dc.subjectпрограмно-апаратний комплексuk_UK
dc.subjectінформаційні потоки документообігуuk_UK
dc.subjectкритерії вибору програмних продуктівuk_UK
dc.subjectinformation technologiesuk_UK
dc.subjectbasic technologies of the Internetuk_UK
dc.subjectprovision of information systemsuk_UK
dc.subjectsoftware and hardware complexuk_UK
dc.subjectnformation document flowsuk_UK
dc.subjectcriteria for choosing software productsuk_UK
dc.titleОсобливості викладання інформаційних систем та технологій для підготовки майбутніх фахівців у галузі харчових технологійuk_UK
dc.title.alternativePeculiarities of Teaching Information Systems and Technologies for Training Future Specialists in the Field of Food Technologyuk_UK
Appears in Collections:14.35.09 Методика викладання навчальних дисциплін у вищій професійній школі

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Особливості викладання ІС.pdfосновний текст143.39 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.