Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1404
Назва: Особливості викладання інформаційних систем та технологій для підготовки майбутніх фахівців у галузі харчових технологій
Інші назви: Peculiarities of Teaching Information Systems and Technologies for Training Future Specialists in the Field of Food Technology
Автори: Валецька, Тетяна Михайлівна
Готинчан, Ірина Зіновіївна
Теми: інформаційні технології
базові технології Інтернет
забезпечення інформаційних систем
програмно-апаратний комплекс
інформаційні потоки документообігу
критерії вибору програмних продуктів
information technologies
basic technologies of the Internet
provision of information systems
software and hardware complex
nformation document flows
criteria for choosing software products
Дата публікації: 2021
Видавництво: Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. - Випуск IV (84), 2021.- С.118-126
Бібліографічний опис: DOI: http://doi.org/10.34025/2310-8185-2021-4.84.09
Короткий огляд (реферат): Актуальність. Сучасна сфера ресторанного бізнесу вимагає від майбутніх фахівців не тільки знання традиційних професійних методів та прийомів, а й сучасних інформаційних технологій. Важливим напрямом закладів вищої освіти при підготовці фахівців-технологів є забезпечення випускників компетентностями, необхідними на ринку праці. У статті розглянуто особливості викладання студентам спеціальності «Харчові технології» навичок використання інформаційних технологій у професійній діяльності. Це дозволить забезпечити успішний результат в подальшому та надати майбутнім фахівцям високий рівень знань, умінь та навичок. Метою статті є визначення основних складових комп’ютерної підготовки фахівців у галузі харчових технологій. Методи дослідження. При виконанні дослідження були використані методи аналізу і синтезу, протиставлення, узагальнення індивідуального педагогічного досвіду та інші. Результати дослідження. Доведено, що при використанні навчальних методик, побудованих на конкретних програмних продуктах, які використовуються на підприємствах ресторанного бізнесу, можна забезпечити навчальний процес належної якості. Обґрунтовано, що навчальні дисципліни, спрямовані на використання інформаційних технологій, які передбачені навчальними планами, мають міжпредметний характер та особливості викладання. Практичне значення. Для належного викладання дисциплін, пов’язаних з використанням інформаційних технологій, розроблено пропозиції щодо вибору оптимальних форм проведення лекційних та практичних занять. Перспективи подальших досліджень. Розвиток інформаційних технологій, створення нових програмно-апаратних комплексів на підприємствах ресторанного бізнесу потребує подальшого вивчення нових складових та отримання навичок роботи з ними. Потрібні нові навчально-методичні розробки, які сприятимуть якісному здобуттю освіти.Given article surveys key features for the training of food technology specialists in the skills to use information technology in their professional activity. The main objective of this work is to determine the essential components of computer based training for specialists in the field of food technology. This research proves that it is possible to ensure the educational process of proper quality by using educational methods based on specific software products used in restaurant business enterprises. Also, the work points out that the academic disciplines aimed at using information technologies according to the curricula have an interdisciplinary nature and specific teaching peculiarities. This work has a practical advantage in promoting the proper teaching of disciplines related to the use of information technology and in proposals developed for choosing the optimal forms for conducting both lectures and practical classes. Developing information technology and creating new software and hardware complex for the restaurant business enterprises require further study of new components and corresponding skills for working with them. There is a need for new educational and methodological works contributing to top-quality education.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1404
ISSN: УДК 330.34:339.9(477)
Розташовується у зібраннях:14.35.09 Методика викладання навчальних дисциплін у вищій професійній школі

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Особливості викладання ІС.pdfосновний текст143.39 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.