Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1360
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вдовічен, Анатолій Анатолійович | - |
dc.contributor.author | Кифяк, Василь Федорович | - |
dc.date.accessioned | 2022-11-23T11:43:14Z | - |
dc.date.available | 2022-11-23T11:43:14Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.other | УДК 392.72(477):351.863 | - |
dc.identifier.uri | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1360 | - |
dc.description.abstract | Вступ. Діяльність підприємств сфери гостинності має важливе значення для вирішення низки соціально-економічних проблем будь-якого регіону. Проблема. Розвиток підприємств сфери гостинності у повоєнний період сприятиме створенню нових робочих місць, зростанню надходжень до державного та місцевого бюджетів, розбудові інфраструктури та вирішенню інших економічних і соціальних проблем. Метою дослідження є визначення проблем та особливостей функціонування підприємств сфери гостинності Чернівецької області, пріоритетних напрямів і перспективних видів діяльності, формування рекомендацій з розроблення і реалізації стратегій їх розвитку у повоєнний період. Методи. Використано статистичні матеріали Національного банку України, Державної служби статистики України, праці відомих науковців. Для виконання поставлених завдань і досягнення мети дослідження застосовано методи аналізу та синтезу, систематизації, порівняння, опитування та експертнихоцінок. Результати дослідження. Розглянуто стан функціонування туристичних та готельних підприємств, закладів харчування, транспортних та інших підприємств сфери гостинності Чернівецької області, наведено результати опитування підприємців зайнятих у них. Проаналізовано зарубіжний досвід, експертні оцінки практиків та прогнози розвитку сфери гостинності Чернівецької області. Висновки. На прикладі Чернівецької області встановлено основні проблеми розвитку й управління підприємствами гостинності, виокремлено регіональні особливості, що сприяло визначенню пріоритетних напрямів розвитку та формуванню рекомендацій при стратегічному плануванні діяльності підприємств сфери гостинності на поствоєнний період. Introduction. The activities of hospitality enterprises are important for solving a number of socio-economic problems of any region. Problem. The development of hospitality enterprises in the postwar period will help create new jobs, increase revenues to state and local budgets, build infrastructure and solve other economic and social problems. The aim of the study is to identify problems and features of the hospitality industry of Chernivtsi region, to identify priority areas and promising activities and to form recommendations for the development and implementation of strategies for their development in the postwar period. Methods. Statistical materials of the National Bank of Ukraine, the State Statistics Service of Ukraine, works of famous scientists were used. Methods of analysis and synthesis, systematization, comparison, survey and expert assessments were used to fulfill the set tasks and achieve the goal of the research. Results. The state of functioning of tourist and hotel enterprises, catering establishments, transport and other enterprises of the hospitality sphere of Chernivtsi region is considered, the results of the survey of entrepreneurs employed in them are given. Foreign experience, expert assessments of practitioners and forecasts of hospitality development of Chernivtsi region are analyzed. Conclusions. The example of Chernivtsi region identified the main problems of development and management of hospitality enterprises, highlighted regional features, which contributed to the definition of priority areas of development and the formation of recommendations for strategic planning of hospitality enterprises for the postwar period. | uk_UK |
dc.language.iso | uk | uk_UK |
dc.publisher | Науковий журнал «SCIENTIA FRUCTUOSA».2022. – № 3 (143). – С. 68-77. | uk_UK |
dc.subject | сфера гостинності | uk_UK |
dc.subject | hospitality sector | uk_UK |
dc.subject | проблеми розвитку | uk_UK |
dc.subject | problems of development | uk_UK |
dc.subject | регіональні особливості | uk_UK |
dc.subject | regional features | uk_UK |
dc.subject | пріоритетні напрями | uk_UK |
dc.subject | priority areas | uk_UK |
dc.subject | формування стратегій | uk_UK |
dc.subject | strategy formation | uk_UK |
dc.title | Сфера гостинності України: відновлення у повоєнний період | uk_UK |
dc.title.alternative | The Hospitality Sector of Ukraine: Recovery in the Postwar Period | uk_UK |
dc.type | Article | uk_UK |
Appears in Collections: | 06.71.57 Економіка туризму |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.