Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1308
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorРомановська, Ольга Леонідівна-
dc.date.accessioned2022-05-28T08:48:35Z-
dc.date.available2022-05-28T08:48:35Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationТехнічні науки та технології. - № 4(26), 2021.- С.121-128.uk_UK
dc.identifier.otherУДК 664.681-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1308-
dc.description.abstractУ роботі розраховано комплексну оцінку якості бісквітів із борошном «Здоров’я» з пророщеного зерна пшениці та порошком керобу. На основі принципів і методів кваліметрії обрано номенклатуру найбільш значущих одиничних показників якості бісквітів. Розроблено ієрархічну структуру показників, яка містить органолептичні й реологічні властивості, хімічний склад та харчову цінність бісквітів. Визначено коефіцієнти вагомості кожного показника та встановлено оптимальні значення кожного з показників. Встановлено, що комплексний показник якості дослідного зразку бісквіту позиціонується в інтервалі «дуже добре» (0,80), а комплексний показник якості контрольного зразку – в інтервалі «добре» (0,65). An analysis of recent research and publications has shown that many works have been devoted to quality determination, but a comprehensive quality indicator of sponge cake with flour "Zdorovya" and carob powder has not been studied.The aim of the article is to determine a comprehensive assessment of the quality of sponge cake with the addition of flour "Zdorovya" in the amount of 30% by weight of flour and complete replacement of cocoa powder with carob powder. The obtained results show that the complex quality indicator of the test sample is positioned in the interval "very good" (0.80…1.00), and the complex quality indicator of the control sample is in the interval "good" (0.63… 0.80). The prototype has a higher overall quality assessment than control. Thus, the quality index for the test sample is 0.80, which is 23% more than the control sample. Therefore, the developed sponge semi-finished product has better quality indicators compared to the control.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.subjectякістьuk_UK
dc.subjectбісквітиuk_UK
dc.subjectкоефіцієнт вагомостіuk_UK
dc.subjectфункція Харрінгтонаuk_UK
dc.subjectхарчова цінністьuk_UK
dc.subjectреологічні влаcтивостіuk_UK
dc.subjectqualityuk_UK
dc.subjectsponge cakeuk_UK
dc.subjectweighting factoruk_UK
dc.subjectHarrington's functionuk_UK
dc.subjectnutritional valueuk_UK
dc.subjectrheological propertiesuk_UK
dc.titleКомплексна оцінка якості бісквітівuk_UK
dc.title.alternativeComprehensive assessment of sponge cake qualityuk_UK
dc.typeArticleuk_UK
Appears in Collections:65.35.01 Загальні питання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
256590-Текст статті-590511-1-10-20220511.pdf542.24 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.