Please use this identifier to cite or link to this item: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1303
Title: Оцінка економічної ефективності впровадження технології бісквітів на основі борошняних сумішей
Other Titles: Evalution of economic of efficiency of implementation of sponge cake technology on the basis of flour mixtures
Authors: Романовська, Ольга Леонідівна
Keywords: порошок керобу
борошно
технологія
економічна ефективність
соціальний ефект
бісквіти
carob powder
flour
technology
economic efficiency
social effect
sponge cake
Issue Date: 2021
Publisher: Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. - Чернівці: ЧТЕІ КНТЕУ, 2021. - Вип. 3 (83). С. 57-68.
Abstract: У статті розглянуто теоретичні та визначені практичні аспекти визначення економічної ефективності впровадження бісквітів з використанням борошна «Здоров’я» та порошку керобу у заклади ресторанного господарства. Наведено результати розрахунку вартості сировини, собівартості виробництва та відпускної ціни для виробництва бісквітних виробів. Визначено цінові характеристики розроблених бісквітів, а також проведено оцінку конкурентоспроможності нових бісквітних виробів. Визначено соціальний ефект від впровадження розроблених технологій. The article considers theoretical and practical aspects of determining the economic efficiency of the introduction of biscuits using "Zdorovya" flour and carob powder in restaurants. The results of the calculation of raw material cost, production cost and selling price for the production of sponge cake are presented. The price characteristics of the developed biscuits are determined, and also the competitiveness of new biscuit products is estimated. The social effect of the implementation of the developed technologies is determined.
URI: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1303
ISSN: 2310-8185
Appears in Collections:65.33.03 Склад, характеристики й методи дослідження сировини та продуктів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
4.pdf181.04 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.