Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1056
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГут, Любов Василівна / Gut, Liubov-
dc.date.accessioned2021-10-27T10:25:59Z-
dc.date.available2021-10-27T10:25:59Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.issn338.12.7.9-
dc.identifier.urihttp://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1056-
dc.description.abstractВ науковій статті узагальнені випадки порушення технології виробництва харчових продуктів, їх якості та безпечності; досліджуються небезпеки, що виникають у процесі перероблення сировини, випуску та реалізації харчової продукції. Назріла потреба запровадження нових засад до гармонізації вітчизняної системи стандартів з європейськими. У зв’язку з цим пропонуються впровадження систем управління якістю, вузько спеціалізованих законів щодо безпечності виробництва харчових продуктів, розробки технічних регламентів на види харчової продукції (процеси). Розроблено алгоритм прийняття управлінських рішень про сертифікацію продукції за міжнародними стандартами та запровадженню розрахунку економічного ефекту від сертифікації продукції за міжнародними стандартами. Систематизовані фактори, що сприяють забезпеченню стандартизації та дотримання технологій їх виробництва та підвищення якості й безпечності харчової продукції. The article summarizes the cases of violation of food production technology, their quality and safety; the dangers that arise in the process of processing raw materials, production and sale of food products are studied. There is a need to introduce new principles for harmonization of the domestic system of standards with European ones. In this regard, the introduction of quality management systems, the adoption of narrowly specialized laws on food safety, development of technical regulations for food products (processes) are proposed. An algorithm for making management decisions on product certification according to international standards and the introduction of calculation of the economic effect of product certification according to international standards has been developed. Systematized factors that contribute to the standardization and compliance of their production technologies and improve the quality and safety of food products.uk_UK
dc.language.isoukuk_UK
dc.publisherВісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2015. Вип. 1 (52). С. 28 - 38.uk_UK
dc.subjectякістьuk_UK
dc.subjectqualityen
dc.subjectбезпечність харчових продуктівuk_UK
dc.subjectfood safetyen
dc.subjectсистема управління якістюuk_UK
dc.subjectquality management systemuk_UK
dc.subjectефект від сертифікації продукції за міжнародними стандартамиuk_UK
dc.subjecteffect of product certification according to international standardsen
dc.titleЕкономічне обґрунтування параметрів якості та безпечності харчових продуктівuk_UK
dc.title.alternativeEconomic Justification of Food Quality and Safety Parametersen
dc.typeArticleuk_UK
Располагается в коллекциях:65.01.81 Визначення, дослідження, контролювання та керування якістю



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.