Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1056
Назва: | Економічне обґрунтування параметрів якості та безпечності харчових продуктів |
Інші назви: | Economic justification of food quality and safety parameters |
Автори: | Гут, Любов Василівна |
Теми: | якість quality безпечність харчових продуктів food safety система управління якістю quality management system ефект від сертифікації продукції за міжнародними стандартами effect of product certification according to international standards |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Вісник Чернівецького торговельно-економічного інституту. Економічні науки. 2015. Вип. 1 (52). С. 28 - 38. |
Короткий огляд (реферат): | В науковій статті узагальнені випадки порушення технології виробництва харчових продуктів, їх якості та безпечності; досліджуються небезпеки, що виникають у процесі перероблення сировини, випуску та реалізації харчової продукції. Назріла потреба запровадження нових засад до гармонізації вітчизняної системи стандартів з європейськими. У зв’язку з цим пропонуються впровадження систем управління якістю, вузько спеціалізованих законів щодо безпечності виробництва харчових продуктів, розробки технічних регламентів на види харчової продукції (процеси). Розроблено алгоритм прийняття управлінських рішень про сертифікацію продукції за міжнародними стандартами та запровадженню розрахунку економічного ефекту від сертифікації продукції за міжнародними стандартами. Систематизовані фактори, що сприяють забезпеченню стандартизації та дотримання технологій їх виробництва та підвищення якості й безпечності харчової продукції. The article summarizes the cases of violation of food production technology, their quality and safety; the dangers that arise in the process of processing raw materials, production and sale of food products are studied. There is a need to introduce new principles for harmonization of the domestic system of standards with European ones. In this regard, the introduction of quality management systems, the adoption of narrowly specialized laws on food safety, development of technical regulations for food products (processes) are proposed. An algorithm for making management decisions on product certification according to international standards and the introduction of calculation of the economic effect of product certification according to international standards has been developed. Systematized factors that contribute to the standardization and compliance of their production technologies and improve the quality and safety of food products. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rps.chtei-knteu.cv.ua:8585/jspui/handle/123456789/1056 |
ISSN: | 338.12.7.9 |
Розташовується у зібраннях: | 65.01.81 Визначення, дослідження, контролювання та керування якістю |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
16 Гут Л.В. Економічне обґрунтування параметрів якості та безпечності харчових продуктів. NV-2015-v1_5(5).pdf | 278.67 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.